Olen luullut, että en kykene elämään remontin keskellä. Tykkään, että asiat tehdään loppuun ja on valmista. klinikalla on ollut koko alkuvuoden remontti ja nyt tiedän, että pystyn ainakin puolittain elämään remontin keskellä. Riittää, että kotona on jo valmista. Monta paikkaa on jo melkein valmiina, loppusilausta vaille. Toisaalta osassa klinikkaa kaatuu vielä seiniä ja saamme mitä todennäköisimmin kuunnella poran korvia koettelevia sulosointuja vielä jonkin aikaa.
Tilanne on valitettava asiakkaille, etenkin meidän toinen toistaan ihanimmille potilaillemme, mutta paljon kärsivällisyyttä vaaditaan meiltä henkilökunnaltakin. Vaikka luvassa on entistä hienommat ja paremmat tilat tehdä töitä ja hoitaa potilaita, on tavoitteeseen pääseminen vielä monen haittatekijän takana.
Harva pieni tai keskisuuri yritys pystyy laittamaan liikettä kiinni remontin ajaksi, joten remontin keskellä on vain opittava elämään. Opetellaan pesemään instrumentit evakossa, opitaan puhumaan puhelimeen siellä mihin kuluu vähiten poran laulu ja siirtämään töitä ja tavaroita yhä uudelleen paikasta toiseen remontin tieltä. Tavallaan aika virkistävääkin, kun päivissä on paljon ylimääräistä, joka rikkoo kaavoja.
Luulen silti, ettei monella remontin keskellä töitä tekevällä työpaikalla ole näin hyvää tilannetta. Sillä meillä on kaiketi maailman paras remppamies! Yksi mies yli 20 naisen kanssa ei välttämättä ole ihanteellisin paikka tehdä töitä, vaikka niin helposti kuvittelisikin. Täällä kun on 20:n naisen toiveet, mielipiteet, huumorinkukat ja tahtotilat. Ei tämä työyhteisö tee remonttimiehen työstä ainakaan helpompaa. Mutta hän osaa, hän jaksaa, hän soveltaa, hän tekee upeaa klinikkaa. Hän osaa jopa suunnitella, toteuttaa ja ratkoa meidän klinikkalaisten tarpeita, vaikka hänelle tämä meidän ammatti on aivan vieras. Pidämme hänestä kovasti ja vaadimme häneltä kovasti. Toivottavasti hän jaksaa hymyillä meille vielä remontin jälkeenkin. Osaamme olla vaativia ja olemme kaikkine mielipiteinemme aika sekava sakki.
Välillä kujeilemme. toistemme kustannuksella tietenkin. Pidämme remonttireiskaamme jo aivan henkilökuntaan kuuluvana, joten eilen illalla kujeilimme jo vähän hänenkin kustannuksellaan. Aamulla häntä odotti remontti-imuri, josta oli tullut yön aikana koiran kaltainen olento. Olemme kuulemma ensimmäinen remonttikohde, jossa hän joutui työpaikkakiusatuksi. Onneksi tämä kiusa sai hymyn kaikkien huulille. ?

Ajanvaraus

puh (03) 3143 6600

ma-pe 8-19.30, la 9-14

Palvelemme

Ajanvarauksella arkisin 8-19.30

Päivystys lauantaisin 9-14

Poikkeavat aukiolot:

  • pe 25.6. klinikkamme on suljettu

    la 26.6. klinikkamme on suljettu

Osoitteemme

Sammon valtatie 7

33530 Tampere

(Navigaattoria käytettäessä Vipusenkatu 2)

Eläinklinikka Hakametsä
Sammon valtatie 7
33530 Tampere
helppu@helppu.fi