Turkinhoito kuuluu lemmikin omistajan arkeen. Jo lemmikkiä valitessa kannattaa miettiä tulevaa turkinhoitoa; osa tarvitsee päivittäistä huoltoa, osa ei juuri koskaan mitään. Turkinhoitoa kannattaa alkaa harjoitella jo pentuna yhtä lailla kuin kynsienleikkuuta ja muita hoitotoimenpiteitä. Nämä tämmöiset kynsien leikkuut sekä hampaiden- ja turkinharjaamiset ovat kaikille eläimille ennalta täysin vieraita ja outoja toimenpiteitä, joten harjoittelussa on syytä muistaa maltti. Sujuvan yhteistyön kannalta on suotavaa, että toimenpiteestä jää alusta asti positiivinen mielikuva eläimelle. Takkujen harjaamisen opettelu kannattaa alkaa varoen leikin varjolla jo ennen kuin takkuja on päässyt syntymään.

Myös lääkitykset, leikkaukset ja ikä voivat vaikuttaa turkin kuntoon ja vaatia omistajalta enemmän aikaa kuin aiemmin. Turkin laatu voi merkittävästi muuttua mm. edellä mainittujen syiden vuoksi.

Välillä syystä tai toisesta turkki kuitenkin pääsee takkuuntumaan ja silloin saatetaan tarvita järeämpiä konsteja kuin harjan ja kamman näyttämistä.

Meillä kävi joku päivä sitten ihastuttava ja kaunis Ulla parturissa. Ullan komea turkki oli päässyt takkuuntumaan ja se tarvitsi kevyen rauhoituksen ja trimmerin takkujen taltuttamiseksi. Vaikka meillä ei kukaan hoitajista niin kutsuttu trimmausalan ammattilainen olekaan, niin ihan veikeä se Ulla oli kotiin lähtiessäänkin.

Ulkonäköä tärkeämpää on toki se, etteivät takut nipistä eikä tukista arkaa ihoa ja että iho saa taas ilmaa, jonka kulun isot takut helposti estävät. Joidenkin lemmikkien kohdalla turkkia ei saa hoidettua ja syntyy takkuja. Silloin on parasta hakeutua joko trimmaajalle tai eläinlääkäriin turkin ajelua varten.

Kiristämätön, hengittävä ja hyvin hoidettu turkki on osa lemmikin hyvää elämänlaatua.

Terveiset ihanalle Ullalle!

Blogin on kirjoittanut hoitajamme Lotta

Ajanvaraus

puh (03) 3143 6600

ma-pe 8-19.30, la 9-15

Palvelemme

Ajanvarauksella arkisin 8-19.30 ja lauantaisin 9-15

Päivystys lauantaisin 9-14

Poikkeavat aukiolot:

Osoitteemme

Sammon valtatie 7

33530 Tampere

(Navigaattoria käytettäessä Vipusenkatu 2)

Eläinklinikka Hakametsä
Sammon valtatie 7
33530 Tampere

helppu(at)helppu.fi