1. Harjaa hampaat. Päivittäinen hammaspesu on tehokkain tapa ehkäistä hammaskiveä ja ientulehdusta. Koirille ja kissoille tarkoitetut makuhammastahnat helpottavat hammaspesua. Ihmisten hammastahna on eläimille haitallista ja jopa vaarallista sen sisältämän fluorin ja ksylitolin vuoksi.
  2. Työllistä hampaita. Kuivaruuan ja purutuotteiden syöminen työllistävät hampaita. Aitojen luiden kanssa kannattaa olla varovainen, sillä niihin liittyy muun muassa hammaslohkeamien vaara.
  3. Katsasta kalusto. Kerran viikossa olisi hyvä katsoa perusteellisesti eläimen suuhun: löytyykö lohjenneita hampaita, ovatko limakalvot kunnossa? Mitä nopeammin muutoksiin tartutaan, sitä helpompi ne on usein hoitaa.
  4. Karta sokeria. Sokeri reikiinnyttää myös eläimen hampaat. Sokereita löytyy monista ihmisten valmisruoista, kuten maksalaatikosta.
  5. Unohda keppileikit. Keppi on vaarallinen lelu. Se voi lohkaista hampaan, vaurioittaa suun limakalvoja, jäädä hampaiden väliin kiinni kitalakeen ja pahimmillaan aiheuttaa jopa hengenvaaran rikkoessaan nielun tai henkitorven.
  6. Tutustu tukituotteisiin. Koirille ja kissoille on kuivaruokia, joiden rakenne on suunniteltu puhdistamaan hampaita. Klooriheksidiinia sisältävät hampaiden pinnalle siveltävät geelit, purupalat ja juomaveteen sekoitettava liuos voivat helpottaa suun puhtaana pitoa. Tukituotteet eivät korvaa hammaspesua.
  7. Muista säännöllinen hammastarkastus. Perusterve koira voi käydä eläinlääkärillä vain kolmen vuoden välein rokotuksissa. Käyntiväli on hammasterveyden kannalta liian pitkä. Varsinkin iäkkään koiran suussa ehtii vuodessa tapahtua paljon. Eläinlääkäri neuvoo omalle koiralle sopivan hammastarkastusvälin.

Ajanvaraus

puh (03) 3143 6600

ma-pe 8-19.30, la 9-15

Palvelemme

Ajanvarauksella arkisin 8-19.30 ja lauantaisin 9-15

Päivystys lauantaisin 9-14

Poikkeavat aukiolot:

Osoitteemme

Sammon valtatie 7

33530 Tampere

(Navigaattoria käytettäessä Vipusenkatu 2)

Eläinklinikka Hakametsä
Sammon valtatie 7
33530 Tampere

helppu(at)helppu.fi