Leikkausta edeltävänä päivänä

Leikkausta edeltävänä päivänä lemmikki olisi hyvä pestä kokonaan tai ainakin leikkausalueelta. Kissat ovat yleensä niin puhtaita, että niitä ei tarvitse pestä.

Paasto

Lemmikki on pidettävä 12 tunnin ruokapaastolla ja vesikuppi olisi hyvä ottaa pois 2 tuntia ennen leikkaukseen tuloa, jotta vatsa on tyhjä rauhoitushetkellä.  Jos leikkauspotilas on vielä pentu, lyhyt noin 4 tunnin ruokapaasto on riittävä, ettei pennun verensokeri laske liikaa. Kaneja ja jyrsijöitä ei saa paastottaa.

Lääkitys

Pääsääntöisesti jatkuvalla lääkityksellä olevan potilaan lääkkeet annetaan normaalisti myös leikkauspäivänä, mutta näiden potilaiden tarkemmat lääkitys- ja ruokintaohjeet pitää aina tarkastaa eläinlääkäriltä.

Muuta huomioitavaa

Koirat on ulkoilutettava hyvin ennen leikkausta, jotta rakko ja suoli olisivat mahdollisimman tyhjät.

Lemmikille on hyvä ottaa mukaan oma peite tai pyyhe heräämöön. Kani- ja jyrsijäpotilaille pakataan mukaan myös hieman hyvää syötävää (esim. salaattia, kurkkua tai muuta helposti syötävää).

Ruuansulatuskanavan tähystyksiin ja leikkauksiin tulijat saavat erilliset paastotus- ja tyhjennysohjeet ajanvarauksen yhteydessä.

Ajanvaraus

puh (03) 3143 6600

ma-pe 8-19.30, la 9-15

Palvelemme

Ajanvarauksella arkisin 8-19.30, lauantaisin 9-15

Päivystys lauantaisin 9-14

Poikkeavat aukiolot:

  • La 25.9. klinikka suljettu

    La 9.10. klinikka suljettu

    La 6.11. klinikka suljettu

Osoitteemme

Sammon valtatie 7

33530 Tampere

(Navigaattoria käytettäessä Vipusenkatu 2)

Eläinklinikka Hakametsä
Sammon valtatie 7
33530 Tampere

helppu(at)helppu.fi