Tassusiteen tekemiseen tarvitaan:

  • kipsinalusvanua esim. Cellona tai Sofban
  • sideharsotaitoksia
  • itseliimautuvaa joustavaa sidettä esim. Petflex
  • sakset
  • teippi

1. Puhdista haava/vamma tarvittaessa esim. laimennetulla (1:10) Betadine paikallisantiseptilla. Laita haavan/vamman päälle esim. sideharsotaitos suojaksi tai solvalinen pala. Varmista, että tassu on kuiva, ennen kuin aloitat siteen teon.

2. Laita varpaiden väliin suikaleet kipsinalusvanusta, estämään varpaiden hiertyminen. Muista laittaa myös kannusvarpaan alle.

3. Kiedo tassun ympärille kipsinalusvanua. Aloita vetämällä side ensin tassun etupuolelta ylhäältä alas, tassun yli tassun takapuolelle ja takaisin alhaalta ylös tassun etupuolelle. Side voi ylettyä esim. ranteeseen asti.

4. Tassu sidotaan kokonaan itseliimautuvalla siteellä. Sido samalla tavalla kuin edellinen kerros. Liimaside antaa lisää tukea, pysyy hyvin paikoillaan, estää sidettä likaantumasta ja purkaantumasta. Side ei saa olla liian löysä, jottei se putoa. Mutta ei myöskään liian tiukalla, sillä se helposti estää verenkiertoa.

5. Tassuside on pidettävä kuivana. Suojaa side ulkoilun ajaksi esim. lasten kurarukkasella tai muovipussilla, jonka päälle voi vielä laittaa villasukan, mikä estää pussia rikkoont

Artikkelin kirjoittaja: Annika Lähteenmäki, pieneläinhoitaja 2014

Ajanvaraus

puh (03) 3143 6600

ma-pe 8-19.30, la 9-15

Palvelemme

Ajanvarauksella arkisin 8-19.30 ja lauantaisin 9-15

Päivystys lauantaisin 9-14

Poikkeavat aukiolot:

Osoitteemme

Sammon valtatie 7

33530 Tampere

(Navigaattoria käytettäessä Vipusenkatu 2)

Eläinklinikka Hakametsä
Sammon valtatie 7
33530 Tampere

helppu(at)helppu.fi