Kirurgia

Teemme päivittäin useita kirurgisia toimenpiteitä kissoille ja koirille, usein potilaana on myös jyrsjijöitä. Yleisimpiä pehmytosaleikkauksia ovat naaraseläinten sterilaatio ja urosten kastraatio sekä ihon ja maitorauhasten uudismuodostumat. Teemme myös virtsarakon leikkauksia, anaalirauhasten poistoleikkauksia ja mahasuolikanavan leikkauksia. Teemme leikkauksia myös tähystys-menetelmällä. Koirien sterilaatiot ovat yleisimpiä tähystysleikkauksia.

Huolehdimme turvallisesta nukutuksesta inhalaatioanestesialla ja ajanmukaisilla anestesian seurantalaitteilla. Verenpainetta, sykettä, sydänkäyrää ja lämpötilaa seurataan. Potilaamme lepäävät säädettävillä lämpöalustoilla ja ovat suonensisäisessä tiputuksessa leikkauksen ajan.

Lemmikeillä on kolme eri heräämöä, eläimen koon ja muiden vaatimusten mukaan. Kissoille on oma heräämö, joka on rauhallinen ja äänieristetty. Erityisesti panostamme kivunpoistoon leikkauksen aikana ja sen jälkeen , että lemmikin toipuminen olisi mahdollisimman nopeaa ja kivutonta.

Asiantunteva henkilökuntamme antaa huolelliset kotitusohjeet sekä suullisesti että kirjallisesti. Potilaat pääsevät kotiin leikkauspäivänä.

Ajanvaraus

puh (03) 3143 6600

ma-pe 8-19.30, la 9-14

Palvelemme

Ajanvarauksella arkisin 8-19.30

Päivystys lauantaisin 9-14

Poikkeavat aukiolot:

  • pe 25.6. klinikkamme on suljettu

    la 26.6. klinikkamme on suljettu

Osoitteemme

Sammon valtatie 7

33530 Tampere

(Navigaattoria käytettäessä Vipusenkatu 2)

Eläinklinikka Hakametsä
Sammon valtatie 7
33530 Tampere
helppu@helppu.fi