Laboratoriopalvelut

Klinikallamme on oma hyvin varusteltu laboratorio, jossa valmistuvat perusverinäytteet, virtsanäytteet, ulostenäytteet, ihon ja korvan sytologiset näytteet sekä bakteeriviljelyt ja herkkyysmääritykset. Useimmat tulokset saadaan jo heti eläinlääkärikäynnin aikana.

Verinäytteistä paikan päällä valmistuvat mm. verensokeri, pieni verenkuva verisoluarvoineen, tavallisimmat sisäelinten toimintaa kuvaavat arvot, tulehdusarvot, hyytymistekijät, haimatulehduksen pikatesti, punkkivälitteisten sairauksien pikatesti, T4-kilpirauhashormoni, fruktosamiini (pitkäaikainen verensokeri) ja kissojen FeLV/FIV-testi. Osa klinikalla otetuista näytteistä lähetetään tutkittavaksi ulkopuoliseen laboratorioon erityistutkimuksia varten.

Virtsan stix-, ominaispaino- ja sakkatutkimukset tehdään useimmiten jo odottaessa, mutta viljelytutkimuksen valmistuminen kestää vuorokauden. Mikäli virtsassa kasvaa bakteereja, tehdään myös antibioottiherkkyysmääritys, jonka tulos valmistuu siitä seuraavana päivänä.

Korvan tai ihon mikroskooppinäytteistä tutkitaan muun muassa onko kyseessä ulkoloisten, bakteerin tai hiivan aiheuttama tulehdus. Jotta korvatulehduspotilaalta saadaan hyvä näyte, ethän puhdista tai lääkitse korvia samana päivänä.

HUOM!
Monet verinäytteistä tehtävät määritykset vaativat, että lemmikki on ollut syömättä 12 tuntia, joten varauduthan tähän tullessasi näytteenottoon.

Ajanvaraus

puh (03) 3143 6600

ma-pe 8-19.30, la 9-14

Palvelemme

Ajanvarauksella arkisin 8-19.30

Päivystys lauantaisin 9-14

Poikkeavat aukiolot:

  • pe 24.6. suljettu

    la 25.6. suljettu

Osoitteemme

Sammon valtatie 7

33530 Tampere

(Navigaattoria käytettäessä Vipusenkatu 2)

Eläinklinikka Hakametsä
Sammon valtatie 7
33530 Tampere

helppu(at)helppu.fi