Koiran ja kissan laserterapia

Laserilla hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinvammoja ja -sairauksia, kuten nivelrikkoa ja murtumia. Sitä käytetään myös tulehduksiin ja haavoihin, kuten leikkaushaavojen jälkihoitoon. Laser vähentää kipua, tulehdusta, turvotuksia ja lihasjännityksiä. Se nopeuttaa haavojen ja ihovaurioiden paranemista.

Mihin laserin teho perustuu?

Laserterapiassa hoidettavaan alueeseen kohdistetaan tietyllä aallonpituudella olevaalaservaloa. Se vilkastuttaa verenkiertoa. Vaurioalueelle kulkeutuu runsaasti vettä, happea ja ravintoaineita. Siten laser luo elimistölle ihanteelliset olosuhteet paranemiseen.

Miten laserterapiaa annetaan?

Hoidettava alue käsitellään kauttaaltaan liikuttelemalla sillä laserin anturia. Hoidon aikana eläin voi seistä, istua tai maata lattialla, pöydällä tai joskus omistajansa sylissä eläimen koosta ja hoidettavasta alueesta riippuen. Hoito voi tuntua lievänä lämmöntunteena. Useimmat eläimet rentoutuvat ja lepäävät hoidon aikana.

Hoito kestää hoidettavan alueen laajuudesta ja eläimen koosta riippuen muutamia minuutteja. Klinikallamme käytettävä laser on ns. IV-luokan terapialaser (K-Laser), jolla saavutetaan hyvä hoitotulos matalatehoisempia lasereita lyhemmässä ajassa. Hoitoon ei tarvitse valmistautua mitenkään.

Kuinka nopeasti laserterapia vaikuttaa?

Laserterapian vaikutukset ovat yksilöllisiä. Osalla potilaista vaikutukset näkyvät jo heti ensimmäisen hoidon jälkeen. Osa vaatii tähän kolmesta neljään hoitokertaa.Joillain potilailla hoito saattaa hetkellisesti lisätä kipua. Kipu on ohimenevää ja merkki siitä, että elimistön omat paranemisprosessit ovat käynnistyneet.

Hoito otetaan kolmen–viiden kerran sarjoina. Hoito on luonteeltaan kumulatiivista eli sen teho paranee hoitokertojen myötä. Krooniset vaivat vaativat yleensä äkillisiä pidemmän hoitojakson. Kroonisissa vaivoissa laseria suositellaan ylläpitohoitoon.

Ajanvaraus

puh (03) 3143 6600

ma-pe 8-19.30, la 9-15

Palvelemme

Ajanvarauksella arkisin 8-19.30, lauantaisin 9-15

Päivystys lauantaisin 9-14

Poikkeavat aukiolot:

 • ma 6.12. suljettu

  to 23.12. suljemme klo 16.30

  pe 24.12. suljettu

  la 25.12. suljettu

  pe 31.12. suljemme klo 17.30

  la 1.1. suljettu

  to 6.1. suljettu

   

   

Osoitteemme

Sammon valtatie 7

33530 Tampere

(Navigaattoria käytettäessä Vipusenkatu 2)

Eläinklinikka Hakametsä
Sammon valtatie 7
33530 Tampere

helppu(at)helppu.fi