Silmäsairaudet

 

Lemmikin silmässä punotusta, kipua tai rähmimistä – mitä tehdä?

Silmäsairaudet ovat koirilla ja muilla lemmikkieläimillä yllättävän yleisiä. Silmä on herkkä paikka, ja pienikin kissan tai koiran silmäoire kannattaa tulla näyttämään lääkärille. Vähäpätöisen tuntuisesta asiasta voi kasvaa ikävä vaiva rakkaalle lemmikille. Jos koiran silmä punoittaa tai rähmii tai jos lemmikki käyttäytyy tavalla, joka viittaa kipuun silmässä, kannattaa varata aika eläinlääkärin vastaanotolle.

Yleisimmät silmäsairaudet

Yleisimpiä silmäsairauksia ovat sidekalvon tulehdukset ja sarveiskalvovauriot. Tapaturmat, haavat ja roskat silmässä ovat lemmikeillä tavallisia. Silmäluomen rakenne, lyhyt kuono tai ulkonevat silmät voivat myös altistaa erilaisille silmävaivoille. Sidekalvontulehdus on yleinen yleissairauden aiheuttama silmäoire, jonka taustalta voi löytyä hoitoa vaativa perussairaus. Myös koirien harmaakaihi on melko yleinen vaiva.

Silmäsairauksien hoito Hakametsässä

Meillä on kaikki pieneläinten silmäsairauksien hoitoon tarvittava erikoisosaaminen ja kokemus – oli kyse sitten pienestä silmävaivasta tai vakavammasta tilanteesta, jota on hoidettava vaativalla silmäkirurgialla. Kerrothan aikaa varatessasi, jos lemmikkisi silmäsairautta on jo hoidettu pidempään tai jos tulette toisen eläinlääkärin lähetteellä tarkempiin tutkimuksiin.

Koiran silmäsairaudet

Ajanvaraus

puh (03) 3143 6600

ma-pe 8-19.30, la 9-14

Palvelemme

Ajanvarauksella arkisin 8-19.30

Päivystys lauantaisin 9-14

Poikkeavat aukiolot:

  • pe 25.6. klinikkamme on suljettu

    la 26.6. klinikkamme on suljettu

Osoitteemme

Sammon valtatie 7

33530 Tampere

(Navigaattoria käytettäessä Vipusenkatu 2)

Eläinklinikka Hakametsä
Sammon valtatie 7
33530 Tampere
helppu@helppu.fi