Pieneläinten ja koirien silmäsairaudet

 

Lemmikin silmässä punotusta, kipua tai rähmimistä – mitä tehdä?

Silmäsairaudet ovat koirilla ja muilla lemmikkieläimillä yllättävän yleisiä. Silmä on herkkä paikka, ja pienikin kissan tai koiran silmäoire kannattaa tulla näyttämään lääkärille. Vähäpätöisen tuntuisesta asiasta voi kasvaa ikävä vaiva rakkaalle lemmikille. Jos koiran silmä punoittaa tai rähmii tai jos lemmikki käyttäytyy tavalla, joka viittaa kipuun silmässä, kannattaa varata aika eläinlääkärin vastaanotolle.

Yleisimmät pieneläinten ja koirien silmäsairaudet

Yleisimpiä pieneläinten ja koirien silmäsairauksia ovat sidekalvon tulehdukset ja sarveiskalvovauriot. Tapaturmat, haavat ja roskat silmässä ovat lemmikeillä tavallisia. Silmäluomen rakenne, lyhyt kuono tai ulkonevat silmät voivat myös altistaa erilaisille silmävaivoille. Sidekalvontulehdus on yleinen yleissairauden aiheuttama silmäoire, jonka taustalta voi löytyä hoitoa vaativa perussairaus. Myös koirien harmaakaihi on melko yleinen vaiva.

Pieneläinten ja koirien silmäsairauksien hoito Hakametsässä

Meillä on kaikki pieneläinten ja koirien silmäsairauksien hoitoon tarvittava erikoisosaaminen ja kokemus – oli kyse sitten pienestä silmävaivasta tai vakavammasta tilanteesta, jota on hoidettava vaativalla silmäkirurgialla. Kerrothan aikaa varatessasi, jos lemmikkisi silmäsairautta on jo hoidettu pidempään tai jos tulette toisen eläinlääkärin lähetteellä tarkempiin tutkimuksiin.

Koiran silmäsairaudet

Ajanvaraus

puh (03) 3143 6600

ma-pe 8-19.30, la 9.14

Palvelemme

arkisin 8-19.30

lauantaisin päivystys 9-14

Poikkeavat aukiolot:

  • Perjantaina 6.12. vastaanottomme on suljettu.

    Lauantaina 7.12. päivystämme normaalisti 9-14

Osoitteemme

Sammon valtatie 7

33530 Tampere

Eläinklinikka Hakametsä
Sammon valtatie 7
33530 Tampere